Avtal klara med distributörer i Tyskland och Schweiz


Ett väletablerat tyskt distributörsföretag kommer att ansvara för distributionen av Björn Borg-produkter på den tyska marknaden, där WBM tidigare i år inlett ett samarbete med modevaruhuskedjan Karstadt om testförsäljning med start hösten 2006. Den tyska distributören har som ambition att inledningsvis sälja till detaljister men på sikt också etablera Björn Borg konceptbutiker.

WBM har även tecknat avtal avseende den schweiziska marknaden med en distributör som har en bred erfarenhet från varumärkesbyggande. Etableringen i Schweiz planeras att påbörjas under hösten 2006 med produktområdet underkläder genom försäljning till detaljister.

– Det känns roligt för oss att påbörja etableringen av varumärket Björn Borg på ännu en marknad i Europa, om än i liten skala. I Schweiz får vi en bra grund att stå på med en distributör med stark lokal förankring. Att vi också hittat en partner i Tyskland stärker förutsättningarna för introduktionen av varumärket på den tuffa tyska marknaden, säger Nils Vinberg, VD i WBM.

WBM gör bedömningen att etableringarna i Tyskland och Schweiz kommer att ha en begränsad påverkan på koncernens intäkter och resultat under 2006, med en successiv ökad effekt under 2007 i takt med ökad marknadsbearbetning.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Nils Vinberg, VD, tel 08-506 33 700, mobil 0708-63 11 01, nils.vinberg@bjornborg.net

Tags & categories

Take on the summer heat in style with our lightest training t-shirt. Elliot in Borg Light T-shirt.

#bjornborg #TrainToLive
For a better tomorrow. Plan your wardrobe and purchases, invest in long-lasting products and recycle it once it’s reached it’s life’s end.

#bjornborg #TrainToLive
BTS from our latest Seamless Collection shoot in the Swedish archipelago.

#bjornborg #TrainToLive
BIG thank you to everyone involved and joining us last week at our #TrainToLive event, a boxing and training session followed by food and drinks @rulesboxingclub in Aarhus, Denmark. It was a blast, let’s do it again! 🥊

#bjornborg
Heritage.

#bjornborg #TrainToLive
Sports Hour.

#bjornborg #TrainToLive
Embrace the sun, feel the energy and unleash the best version of yourself. Discover our latest HS23 Collection at bjornborg.com.

#bjornborg #TrainToLive
We #TrainToLive 

#bjornborg
DNA.

#bjornborg #TrainToLive
Heritage.

#bjornborg #TrainToLive

The Movement Capsule by Alice Stenlöf & Björn Borg