Björn Borg lanserar ny kalsonglinje, Grand Slam – Designad med inspiration från Björn Borgs tidiga karriär


När märket Björn Borg för snart 20 år sedan lanserade sin första underklädeskollektion var designen sportig och klassisk. Kalsonger och trosor i basfärger som vitt, svart och grått i skön bomull, gjorde succé. Utvecklingen gick vidare och man byggde upp det färgglada, lekfulla och mönstrade som Björn Borg i dag är mest känt för.

– Björn Borgs karriär som världstennisspelare innefattade inte bara sport utan även stil. Under glansdagarna var Björn Borg betraktad som en stilikon världen över. Den nya kollektionen går i linje med just det arvet, säger Rocky af Ekenstam Brennicke, PR- och eventansvarig på Björn Borg.

Kalsongerna finns i sex modeller i färgerna vitt, blått, rött och svart i sammanlagt åtta olika material. Två modeller är tillverkade i eco-cotton.

– Kollektionen Grand Slam blir en lite exklusivare del i vårt underklädessortiment. Det gör att vi nu kan erbjuda våra kunder ännu större valmöjlighet än tidigare, säger Anna Carin Modin, produktchef på Björn Borg.

Namnet på kollektionen anspelar på det mest prestigefyllda priset inom tennis, Grand Slam. Björn Borg vann 11 titlar i Grand Slam-turneringar under sin karriär men tog aldrig hem den eftertraktade Grand Slam-bucklan. För att vinna det ultimata priset inom tennis krävs att man vinner de fyra största internationella tävlingarna under ett och samma år.

Priset för underklädeslinjen Grand Slam ligger på mellan 199-299 kr. Kollektionen kommer att finnas till försäljning från och med november i utvalda butiker i hela landet samt i Björn Borgs egna butiker.

För mer information, vänligen kontakta
Rocky af Ekenstam Brennicke, PR- och eventansvarig, Björn Borg
Telefon: +46(0)8-527 33 715
E-post: rocky.brennicke@bjornborg.com

Annette Hallberg, Jung
Telefon: +46(0)8-410 556 970
E-post: annette@jungrelations.com

Tags & categories

mszxhra in sthlm seamless set 🖤
Sale starting today - Up to 40% off bjornborg.com and in stores.
@emilietommerberg in the Sthlm striped set 🖤
Sports Hour. Yoga session 🧘🏽‍♀️ with @sarasvelander 

#bjornborgsportshour
@fannyamandanilsson: ”Training with @danieleckhardt for an energetic life filled with endorphins”
”It’s always easier to push your limits when you do it together” @mathiasguss @emilsebastiian