HENRIK BUNGE NY VD FÖR BJÖRN BORG


”Henrik Bunge är en visionär ledare med stor genomförandekraft. Hans erfarenhet från att leda verksamheter med starka livsstilsvarumärken med detalj- och e-handel tillför värdefullt kunnande till Björn Borg. Med den kompetens och energi som Henrik Bunge bidrar med får vi rätt förutsättningar att utveckla Björn Borg vidare”, kommenterar Fredrik Lövstedt, styrelseordförande i Björn Borg.

Henrik Bunge är 40 år och har en juristexamen från Uppsala Universitet samt universitetsstudier i ekonomi och marknadskommunikation. Han kommer närmast från Peak Performance där han var VD 2012-2013. Dessförinnan var han under sex år verksam inom Adidas Group, bland annat som försäljningschef och chef för Adidas Groups verksamhet i Norden med ansvar för varumärkena Adidas och Reebok med 400 medarbetare i åtta länder. Henrik Bunge har också arbetat som marknads- och säljansvarig inom Hästens Sängar.

”Björn Borg är ett starkt och spännande varumärke med stor potential. Jag ser fram emot att bli en del av ett starkt team i Björn Borg och att tillsammans med det fortsätta att utveckla varumärket”, kommenterar Henrik Bunge, tillträdande VD för Björn Borg.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Fredrik Lövstedt, styrelsens ordförande, mobil 0708-595 480, fredrik.lovstedt@bjornborg.com
Henrik Bunge, tillträdande VD, mobil +46 70-234 76 20
Henrik Fischer, tf VD, telefon 08-506 337 00, henrik.fischer@bjornborg.com

  
Informationen är sådan som Björn Borg AB ska offentliggöra enligt lagen om handel med finansiella instrument eller lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 24 mars 2014 kl. 08.55.


Om Björn Borg
Koncernen äger varumärket Björn Borg och fokus för verksamheten är underkläder. Därtill erbjuds sportkläder och doft samt via licenstagare även skor, väskor och glasögon. Björn Borg-produkter säljs på cirka 25 marknader, varav Sverige och Holland är de största. Björn Borg-koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkes­utveckling till konsumentförsäljning i egna Björn Borg-butiker. Totalt finns 38 Björn Borg-butiker, varav 17 drivs inom koncernen. Försäljningen av Björn Borg-produkter uppgick 2013 till cirka 1,5 miljarder SEK i konsumentledet. Koncernens nettoomsättning uppgick 2013 till 499 MSEK och antalet anställda var 159. Björn Borg-aktien är noterad på Nasdaq OMX Nordic i Stockholm sedan 2007.

Tags & categories

mszxhra in sthlm seamless set 🖤
Sale starting today - Up to 40% off bjornborg.com and in stores.
@emilietommerberg in the Sthlm striped set 🖤
Sports Hour. Yoga session 🧘🏽‍♀️ with @sarasvelander 

#bjornborgsportshour
@fannyamandanilsson: ”Training with @danieleckhardt for an energetic life filled with endorphins”
”It’s always easier to push your limits when you do it together” @mathiasguss @emilsebastiian