ÖKAD TAKT I VARUMÄRKESBYGGANDET – VISNING I SAMBAND MED LONDON FASHION WEEK


TAR SVERIGE TILL LONDON

Eventet tar plats i imponerande London-byggnaden Battersea Power Station, som Björn Borg förvandlar till ett mini-Sverige med tallskog, snö, badtunnor, bastu och svensk sushi. Utanför lanseras under kvällen en modefilm i 4D, regisserad av flerfaldigt prisbelönta Paris Kain på en 25×50 meter stor skärm av vattenånga över Themsen. Varumärket visar också sin höst/vinter-kollektion 2012 och bjuder på underhållning av Robyn i en exklusiv spelning tillsammans med Coco Sumner.

“En central del i Björn Borgs tillväxtsatsningar är vassa varumärkesbyggande aktiviteter som eventet i London, på en av våra viktigaste framtidsmarknader. Det stärker Björn Borgs position både på befintliga marknader och inför etablering på nya. Med en stabil finansiell ställning kan vi investera långsiktigt för tillväxt.”, säger Arthur Engel, VD för Björn Borg.

Andra viktiga delar i expansionen är lansering av varumärket i Kina hösten 2012, ett breddat produktsortiment med sportkläder, global e-handel och etablering av fler Björn Borg-butiker i Europa. Under 2011 uppgick den totala försäljningen av Björn Borg-produkter i konsumentledet till cirka 1,7 miljarder kronor exklusive moms.

BILDER OCH FILM

Bilder samt en teaser på filmen finns tillgängliga på http://lightsoffshow.bjornborg.com
En live-stream ledd av engelska T4-presentatören och stylisten Alexis Knox sänds den 16 februari från kl 21.00 svensk tid på facebook.com/bjornborg.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION VÄNLIGEN KONTAKTA:

Arthur Engel, VD, telefon 08-506 33 700, e-post arthur.engel@bjornborg.com

Pernilla Johansson, PR- och eventansvarig, telefon 08-506 5513, e-post pernilla.johansson@bjornborg.com

Om Björn Borg
Koncernen äger varumärket Björn Borg och fokus för verksamheten är underkläder. Därtill erbjuds via licenstagare kläder, skor, väskor, glasögon och parfym. Björn Borg-produkter säljs på ett tjugotal marknader, varav Sverige och Holland är de största. Björn Borg-koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning i egna Björn Borg-butiker. Totalt uppgick försäljningen av Björn Borg-produkter 2011 till cirka 1,7 miljarder kronor, exklusive moms, i konsumentledet. Koncernens nettoomsättning uppgick 2011 till 537 MSEK och antalet anställda var 131. Björn Borg-aktien är noterad på Nasdaq OMX Nordic i Stockholm sedan 2007.

Tags & categories

Studio set.

#bjornborg #TrainToLive
Tennis in paradise.

📷 @oliviavlopez 

#bjornborg #TrainToLive
Weekend mode.

#bjornborg #TrainToLive
2024. Let’s get it.

#bjornborg #TrainToLive
More behind the scenes from Åre, shooting XMAS23. 

#bjornborg #TrainToLive
Tennis in Croatia.

#bjornborg #TrainToLive
Entering 2024.

#bjornborg #TrainToLive
Enjoy the holidays.

#bjornborg #TrainToLive
THANK YOU everyone involved for a record-breaking 2023! Let’s go 2024!

#bjornborg #TrainToLive
Tennis in Italy.

#bjornborg #TrainToLive
Winter Sale now live at bjornborg.com.

#bjornborg #TrainToLive
Merry Christmas.

#bjornborg #TrainToLive
In the city or by the countryside over Christmas? Bring the hoodie.

#bjornborg #TrainToLive