BJÖRN BORG ÖPPNAR FÖRSTA BUTIKEN I KINA


På Shanghais lyxiga shoppinggata West Nanjing Road, där de globala varumärkenas flaggskeppsbutiker ligger tätt, öppnar Björn Borg en shop-in-shop på det exklusiva varuhuset Sogo. Samtidigt gör bolaget sina kollektioner tillgängliga för hela Kina genom sitt samarbete med e-handelsplatsen Taobao – en kinesisk motsvarighet till eBay eller Amazon.

“Detta är ett första steg i vår satsning i Kina. Vi ser långsiktigt på våra investeringar och detta kommer att följas av ytterligare ett antal försäljningsställen i Shanghai och övriga Kina. Vi är stolta över att lansera i dessa båda kanaler och hoppas och tror på en bra tillväxt. Vår huvudprodukt, designunderkläder, är exempelvis en trend som ännu inte riktigt har fått fäste i Kina”, kommenterar Björn Borgs VD Arthur Engel.

Björn Borgs erbjudande in Kina omfattar en hel garderob – från underkläder och sportkläder till skor och accessoarer.

Björn Borgs partner i Kina, Penny York, har sedan 2004 haft ledande positioner inom ett internationellt underklädesvarumärke med mer än 500 försäljningsställen innan hon beslutade att tillsammans med Björn Borg lansera varumärket i Kina.

Vi ser fram emot att etablera Björn Borg i Kina och tror att varumärkets speciella mix av färg, kvalitet och sportigt mode är en kombination som passar den kinesiska marknaden väl. Med Björn Borgs sortiment och välplanerade, långsiktiga satsning ser vi en stark potential för varumärket i landet, säger Penny York, VD för Björn Borgs Kinaverksamhet.

 
Bilder finns tillgängliga på: press.bjornborg.com
För ytterligare frågor:
Pernilla Johansson, PR & Event Manager, Björn Borg AB.
Telefon: +46 8 506 655 13
E-post: pernilla.johansson@bjornborg.com
http://www.bjornborg.com
NASDAQ OMX Stockholm. Ticker: BORG

 
Om Björn Borg

Koncernen äger varumärket Björn Borg och fokus för verksamheten är underkläder. Därtill erbjuds kompletterande produkter, skor och via licenstagare även väskor, glasögon och parfym. Björn Borg-produkter säljs på ett femtontal marknader, varav Sverige och Holland är de största. Björn Borg-koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning i egna Björn Borg-butiker. Totalt uppgick försäljningen av Björn Borg-produkter 2011 till knappt 1,7 MSEK i konsumentledet. Koncernens nettoomsättning uppgick 2011 till cirka 536 MSEK och antalet anställda var 131. Björn Borg-aktien är noterad på Nasdaq OMX Nordic i Stockholm sedan 2007.

Tags & categories

mszxhra in sthlm seamless set 🖤
Sale starting today - Up to 40% off bjornborg.com and in stores.
@emilietommerberg in the Sthlm striped set 🖤
Sports Hour. Yoga session 🧘🏽‍♀️ with @sarasvelander 

#bjornborgsportshour
@fannyamandanilsson: ”Training with @danieleckhardt for an energetic life filled with endorphins”
”It’s always easier to push your limits when you do it together” @mathiasguss @emilsebastiian