BORG OCH MCENROE TAR RIVALITETEN TILL NY NIVÅ


Kollektionen lanseras i början av augusti och består av fyra olika kalsongmodeller, två designade av Borg och två av McEnroe. Underkläderna är producerade i begränsad upplaga och kommer endast att finnas tillgängliga en kort period. Kollektionen andas 80-tal och är inspirerad av tennisens guldår, samma decennium då den omtalade nära fyra timmar långa Wimbledonfinalen mellan de vänskapliga rivalerna ägde rum.

– Det är väldigt spännan att få möjligheten att göra detta samarbete med ytterligare en stor tennislegend. McEnroe kompletterar Björn Borg perfekt och samarbetet speglar både vårt arv och våra kärnvärden, säger Arthur Engel VD Björn Borg.

Utöver de 4% av försäljningsintäkterna som doneras till välgörande ändamål, omfattar samarbetet även en välgörenhetsauktion. Tio unika objekt med anknytning till Björn och John samt en timmes tennistid med var och en av legendarerna kommer att auktioneras ut på nätet. Auktionen börjar den 2 juli och kommer att vara tillgänglig för allmänheten. Samtliga intäkter från auktionen doneras till John & Patty Foundation som stödjer välgörenhetsorganisationer såsom Laureus USA, J/P Haitian Relief Organization och Riverkeeper.

Det är första gången någonsin som ett annat namn än Björn Borgs täcker kalsongernas resår, där John McEnroes egendesignade kalsongmodeller kommer prydas av hans eget namn. Den limiterade kollektionen kommer att finnas tillgänglig på 17 marknader, bland annat stora delar av Europa, Kanada och USA samt på Björn Borgs web shop.

För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Pernilla Johansson, PR & Event Manager, Björn Borg.
Telefon: +46 8 506 655 13,
E-mail: pernilla.johansson@bjornborg.com

Pressmaterial och högupplösta bilder finns att ladda ned från: http://www.bjornlovesjohn.com/press

Koncernen äger varumärket Björn Borg och fokus för verksamheten är underkläder. Därtill erbjuds via licenstagare även kläder, skor, väskor, glasögon och parfym. Björn Borg-produkter säljs på ett tjugotal marknader, varav Sverige och Holland är de största. Björn Borg-koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning i egna Björn Borg-butiker. Totalt uppgick försäljningen av Björn Borg-produkter 2010 till cirka 1,7 miljarder kronor, exklusive moms, i konsument-ledet. Koncernens nettoomsättning uppgick 2010 till 536 MSEK och antalet anställda var 100. Björn Borg-aktien är noterad på Nasdaq OMX Nordic i Stockholm sedan 2007.

Tags & categories

mszxhra in sthlm seamless set 🖤
Sale starting today - Up to 40% off bjornborg.com and in stores.
@emilietommerberg in the Sthlm striped set 🖤
Sports Hour. Yoga session 🧘🏽‍♀️ with @sarasvelander 

#bjornborgsportshour
@fannyamandanilsson: ”Training with @danieleckhardt for an energetic life filled with endorphins”
”It’s always easier to push your limits when you do it together” @mathiasguss @emilsebastiian