Skärholmen by Night


Resultatet “Skärholmen by Night, en kalsong i blått med Skärholmens skyline tryckt på ena sidan och Björn Borg skrivet på arabiska bak, är en mix av två inlämnade bidrag. Bakom bidragen står Sofia Lassoud, 13 år och Maria Lindgren, 27år.

– Jag ville hitta ett sätt att visa hur mötet mellan det ursvenska varumärket Björn Borg och det mångkulturella Skärholmen kan gå till, säger Maria Lindgren, lärarstudent och kalsongdesignvinnare.

Designtävlingen initierades i samband med butiksöppningen av Skärholmens galleria och syftade till att bjuda in konsumenterna till att göra något kul tillsammans och få möjligheten att kommunicera direkt med målgruppen.

I juryn satt Carlos Rojas, f.d. chefredaktör för tidningen Gringo, Anna Ekre-Borglin underklädesdesigner på Björn Borg och My Mattson, försäljningskoordinator, även hon från Björn Borg.

– Både Marias och Sofias bidrag kändes så rätt och i tiden att vi inte kunde välja en design utan valde att sätta ihop dem till ett kalsongprint. Tillsammans visar tjejerna att den, av tradition, svenska ikonen Björn Borg är given i vårt samhälle. Såväl i Skärholmen, på Södermalm eller var som helst i Sverige. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och det kändes kul att lyfta fram delar av Stockholm som inte vanligtvis får så mycket uppmärksamhet, säger Rocky af Ekenstam Brenicke, PR / Event Manager på Björn Borg.

Kalsongen finns nu till försäljning men i begränsad upplaga. Endast 600 exemplar har producerats och säljs i Björn Borgs butik i Skärholmen.

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Louise Sondlo, Jung
Telefon: 08-527 080 90
E-post: louise@jungrelations.com
Rocky af Ekenstam Brennicke, PR- / Event Manager, Björn Borg
Telefon: 08-506 33 715
E-post: rocky.brennicke@bjornborg.com

Tags & categories

mszxhra in sthlm seamless set 🖤
Sale starting today - Up to 40% off bjornborg.com and in stores.
@emilietommerberg in the Sthlm striped set 🖤
Sports Hour. Yoga session 🧘🏽‍♀️ with @sarasvelander 

#bjornborgsportshour
@fannyamandanilsson: ”Training with @danieleckhardt for an energetic life filled with endorphins”
”It’s always easier to push your limits when you do it together” @mathiasguss @emilsebastiian